US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (2024)

Voorbeschouwing mannen - Hoe verdelen Sinner, Alcaraz en Djokovic de buit?
Voorbeschouwing vrouwen - Onvervalst duel op komst tussen Swiatek en Sabalenka?
Vijf verhaallijnen - dopingkwestie Sinner, Djokovic vs Alcaraz, terugkeer Sabalenka

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, maar we garanderen niet dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via HBO Max!

Einde liveblog dag twee US Open

US OpenUS Open | Kijk live op Eurosport en HBO Max naar finale tussen Jannik Sinner en Taylor Fritz7 minuten geleden

De grootste verrassing van de dag tot dusver is de uitschakeling van Stefanos Tsitsipas. De Grieken verloren eerder al Maria Sakkari en nu dus ook Tsitsipas. Hij boog in de eerste ronde voor Thanasi Kokkinakis. Niet eens in vijf sets, maar al in vier. In vier sets won Daniil Medvedev juist een spectaculaire partij van Dusan Lajovic. Het vuurwerk moet verder van Carlos Alcaraz komen vannacht, maar daarvan doen we in dit liveblog geen verslag meer. Die verklaren we om 00:30 uur gesloten.

Van de Zandschulp in drie sets door

Botic van de Zandschulp heeft zichzelf op de US Open een groot plezier gedaan door zijn eersterondepartij te winnen. De Nederlander was in drie sets (6-4 7-5 6-4) te sterk voor Denis Shapovalov. Beide spelers hebben in hun loopbaan wel eens betere tijden gekend, maar Van de Zandschulp steekt nu tenminste een overwinning op zak.

Van de Zandschulp wint ook tweede set

Shapovalov lijkt in de tweede set het betere van het spel te hebben, maar op basis van vier dubbele fouten en enkele onnodige missers gunt hij Van de Zandschulp een break voorsprong. Vervolgens maakt Botic het maar af ook om er via 7-5 een 2-0 voorsprong in sets van te maken. De Nederlander maakt voorlopig een uitgebalanceerde indruk en dat is goed om te zien.

Sinner wint in vier sets alsnog

Sinner heeft vier sets nodig gehad om de tweede ronde van de US Open te bereiken. De nummer één van de wereld startte ver beneden zijn te verwachten vormpeil, waar Mackenzie McDonald van wist te profiteren. De Amerikaan pakte ook in de tweede set nog eventjes een voorsprong, maar toen vond Sinner het welletjes en stelde hij orde op zaken.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (1)

US Open | Jannik Sinner moet een setje warmdraaien - staat daarna vrijwel geen game meer af

Sinner vindt juiste spoor

Het duurde eventjes, maar Sinner is erin geslaagd om in New York het juiste spoor te vinden. De Italiaan had het een set plus een beetje moeilijk met McDonald. Inmiddels heeft hij echter volledige controle. Sinner verliest amper nog een game en staat op voorsprong in sets.

Van de Zandschulp op voorsprong

Van de Zandschulp komt op voorsprong in sets. Zijn servicegames verliepen solide en tussendoor brak hij Shapovalov ook nog een keer, maar toen kwam het erop aan. Plotseling twee fouten en 0-30 achter, maar dat was het moment voor Botic om er een schepje bovenop te doen. Dankzij vier punten op rij hengelde hij de set alsnog binnen.

Vindt Sinner zijn draai?

Ook begin tweede set kwam Sinner een break achter, maar hij slaagde erin om erger te voorkomen. De Italiaan is terug op gelijke hoogte met McDonald. Kan hij doorpakken? Het zal nodig zijn om serieus overwerk te voorkomen.

Van de Zandschulp begint tegen Shapovalov

Botic van de Zandschulp en Denis Shapovalov treffen elkaar in de eerste ronde van de US Open. Ze zijn eraan begonnen, op baan 7. Beiden hebben wel eens stukken hoger gestaan op de ATP-ranglijst en kunnen wel een opkikker gebruiken. Wie van de twee weet die opkikker te forceren?

Osaka slaat Ostapenko van de baan

Naomi Osaka heeft zichzelf naar de tweede ronde van de US Open getoverd. De Japanse, getooid in een Tinkelbel-outfit, was veel en veel te sterk voor Jelena Ostapenko. Osaka won met 6-3 6-2 in wat echt geen gemakkelijke eersterondepartij kan worden genoemd.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (2)

US Open | Naomi Osaka veegt in Tinkelbel-outfit Jelena Ostapenko van de baan tijdens eerste ronde

Sinner begint niet heel lekker in New York

Alle ogen in New York, of toch op z’n minst in het Arthur Ashe Stadium, zijn inmiddels gericht op Jannik Sinner. Hoe gaat de nummer één om met alle controverse rondom zijn persoon? Er was in aanloop naar de vierde major van 2024 sprake van een flinke dopingrel, die gek genoeg loskwam na het plotse bericht van zijn onschuld. Sinner is al twee keer gebroken door Mackenzie McDonald, ook zeker niet de gemakkelijkste tegenstander in de eerste ronde.

swiatek maakt het alsnog af in tiebreak

Oei, met 6-3 achter in de tiebreak, maar Iga Swiatek trekt ook de tweede set uiteindelijk naar zich toe: 8-6 in de tiebreak. Uiteindelijk wordt het dus 6-4, 7-6 voor de nummer 1.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (3)

US Open | Swiatek met de nodige moeite langs lucky-loser Rakhimova

david Goffin wint

De Belg David Goffin, inmiddels gezakt naar plaats 78 op de wereldranglijst, weet te winnen van Ajeandro Tabilo uit Chili, die inmiddels 21ste op die ranking staat: 7-6, 6-1, 7-5.

swiatek nog niet naar tweede ronde

De nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Iga Swiatek, lijkt te doen wat ze aan haar stand verplicht is. Ze komt op 6-4 en 5-4, en mag serveren. Maar dan levert ze haar servicegame in bij Kamilla Rakhimova: 6-4, 5-5. We gaan nog even verder.

Auger-Aliassime kansloos

De eerste geplaatste speler is vandaag al gesneuveld. De nummer 19 van de plaatsingslijst, Felix Auger-Aliassime, was kansloos tegen de jonge Tsjech Jakub Mensik: 6-2, 6-4, 6-2.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (4)

Hoogtepunten Mensik - Auger-Aliassime - US Open

Swiatek heeft eerste set binnen

Iga Swiatek heeft de eerste set binnen. Ze liep snel weg, maar moest er daarna toch voor gaan werken tegen Rakhimova. De laatste game is echter een vluggertje: 6-4.

swiatek begint aan jacht op tweede titel

Zeg je Iga Swiatek, dan zeg je Roland Garros. De Poolse was al vier keer de beste op het gravel in Parijs, maar tijdens de Olympische Spelen moest ze genoegen nemen met 'slechts' brons. Tijd dus voor revanche. Tijdens de US Open wellicht? Swiatek weet al wat het is om te winnen in New York. Ze werd in 2022 zelfs verrast met tiramisu in de trofee. Zo ver is het nog lang niet, maar ze begint er wel aan in het Arthur Ashe Stadium!

Karolina Muchova maakt sensationeel punt

Het is allang bekend dat Tsjechische vrouwen een potje kunnen tennissen. Er zijn vroeger en recent meer dan genoeg triomfen gevierd om deze bewering te kunnen staven. Maar het is voortaan ook een goed idee om gewoon dit sensationele punt van Karolina Muchova op de US Open te laten zien. Muchova sloeg de bal achter haar rug om terug in reactie op een smash van Katie Volynets.

Muchova won de partij overigens, met 6-3, 7-5.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (5)

US Open | Sensationeel punt Karolina Muchova! Speelster uit Tsjechië slaat bal achter haar rug

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (6)

Hoogtepunten Muchova - Volynets - US Open

Volop favorieten in actie

De ene na de andere grote naam komt dinsdag in actie, want behalve Swiatek, Sinner en Alcaraz staan ook kampioenen als Elena Rybakina, Emma Raducanu en Daniil Medvedev ingeroosterd. En ook Stefanos Tsitsipas mag best tot de grote namen gerekend worden.

De grootste verrassing op de eerste dag was de kansloze uitschakeling van Holger Rune, die toch al een moeilijk seizoen kent. En of Raducanu bij de eerste schifting aan de goede kant eindigt? De Britse neemt het op tegen de altijd taaie Sofia Kenin.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (7)

US Open | Tallon Griekspoor beslist vroeg in eerste ronde lekkere rally in zijn voordeel

Partij Osaka - Ostapenko springt in het oog

Het Arthur Ashe Stadium is vanaf 18:00 uur gereserveerd voor Swiatek en aansluitend Sinner en Alcaraz, al begint de Spanjaard niet voor 01:00 uur Nederlandse tijd aan zijn campagne op de US Open. Wie niet zo laat wil opblijven, doet er wellicht verstandig aan om te kiezen voor een andere partij.

De clash tussen Naomi Osaka en Jelena Ostapenko op het hardcourt in New York belooft namelijk een zeer interessante te worden. De loting op Grand Slams zit de teruggekeerde Osaka telkens niet mee, al kun je nu net zo goed hetzelfde zeggen over Ostapenko.

Beide vrouwen weten wat het is om majors te winnen, al is dat iets uit een verleden. Maar het zijn en blijven gevaarlijke klanten, wat het bijna jammer maakt dat één van de twee al direct het onderspit delft.

Tenslotte nog even het spoorboekje voor Botic van de Zandschulp. Zijn partij versus Denis Shapovalov staat op de planning voor court 7, als derde wedstrijd.

US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (8)

US Open | Maria Sakkari in tranen van de baan - Griekse geeft na verloren set geblesseerd op

Speelschema en tijden dag 2 US Open

De eerste partijen starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.

Arthur Ashe Stadium
Swiatek (1) - Rakhimova - vanaf 18:00 uur
Sinner (1) - McDonald
Alcaraz (3) - Tu - niet voor 01:00 uur
Rogers - Pegula (6)

Louis Armstrong Stadium
Collins (31) - Dolehide
Ostapenko (10) - Osaka
Lajovic - Medvedev (5)
Andreescu - Paolini (5) - niet voor 01:00 uur
Sonego - Paul (14)

Grandstand
Tsitsipas (11) - Kokkinakis
Rybakina (4) - Aiava
Moutet - Korda (16)
Raducanu - Kenin - niet voor 00:00 uur

Stadium 17
Boulter (31) - Sasnovich
Wozniacki - Hibino
De Minaur (10) - Giron
Bellucci - Wawrinka

Court 5
Mensik - Auger-Alisassime (19)
Zhang - Draper (25)
Davis - Kalinskaya (15)
Potapova - Fernandez (23)

Court 10
Preston - Pavlyuchenkova (25)
Fognini - Machac
Arnaldi (30) - Svajda
Sherif - Pliskova

Court 11
Tabilo (22) - Goffin
Andreeva (21) - Osorio
Fils (25) - Tien
Wang - Samsonova (16)

Court 12
Zhang - Krueger
Spizzirri - Michelsen
Bondar - Pera
Cobolli (31) - Duckworth

Court 13
Lestienne - Thompson
Cocciaretto - Baindl
Diaz Acosta - Gaston
Podoroska - Shnaider (18)

Court 4
Navone - Altmaier
Forbes - Safiullin
Sorribes Tormo - Noel
Lys - Bouzkova

Court 6
Muchova - Volynets
Evans - Khachanov (23)
Putintseva (30) - Noskova
O’Connell - Jarry (26)

Court 7
Skatov - Hurkacz (7)
Zarazua - Garcia (28)
Shapovalov - Van de Zandschulp
Haddad Maia (22) - Avanesyan

Court 8
Ponchet - Zheng
Virtanen - Halys
Wang - Rodionova
Munar - Diallo

Court 14
Saville - Shibahara
Borges - Coria
Fruhvirtova - Lepchenko
Marozsan - Medjedovic

Court 15
Bucsa - Errani
Coric - Mannarino
Schmiedlova - Tauson
Bergs - Kotov

Court 16
Schoolkate - Daniel
Bouzas Maneiro - Martic
Purcell - Vukic

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via HBO Max. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?

US OpenUS Open | Taylor Fritz kraakt de code ten koste van Frances Tiafoe - tegen Sinner in finale14 uur geleden
US OpenUS Open | Jannik Sinner voor het eerst naar finale - wint na drie zware sets van Jack Draper15 uur geleden
US OpenUS Open | Voorbeschouwing mannen - Kan Fritz in finale feestje Sinner verpesten?3 uur geleden
US Open | Liveblog en speelschema dag 2 - Swiatek, Sinner en Alcaraz beginnen avontuur in NY - Eurosport (2024)
Top Articles
Trap Candy Strain Leafly
„Saw X“: Start, Trailer, Handlung, Cast – alle Infos zum zehnten Teil der Reihe
Evil Dead Rise Review - IGN
compose - Format data into multiple strings
Shining Time Station (television series)
Steve Wallis Wife Age
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Tamilyogi Download 2021
Gopher Hockey Forum
Uscis Fort Myers 3850 Colonial Blvd
Mta Bus Time Q85
How To Get To Brazil In Slap Battles
Pokemon Infinite Fusion Good Rod
Bomei Massage
Jailbase Milwaukee
John Chiv Words Worth
Comparing Each Tacoma Generation, Which is Best?
Slmd Skincare Appointment
Weather Radar Los Angeles Noaa
Lima Crime Stoppers
Milwaukee Nickname Crossword Clue
Craigslist Apartment Los Angeles
Cdn Bustednewspaper
Ofw Pinoy Channel Su
Free Bubble Letters Generator | Add bubble letters with a click!
2022 NFL Predictions
Crowder Hite Crews Funeral Home Obituaries
Wok Uberinternal
Death Valley National Park: The Complete Guide
Weather In Allentown-Bethlehem-Easton Metropolitan Area 10 Days
Horseware Deken Amigo Bravo 100gr Donkerblauw - 130/183 | bol
Maurice hat ein echtes Aggressionsproblem
Boone County Sheriff 700 Report
Erfahrungen mit Rheumaklinik Bad Aibling, Reha-Klinik, Bayern
Keanu Reeves cements his place in action genre with ‘John Wick: Chapter 4’
Ludwig Nutsac
Family Violence Prevention Program - YWCA Wheeling
Www.playgd.mobi Wallet
MAELLE MAGNETISEUSE A ST-MALO ATTENUE VOTRE LUMBAGO
Walmart Front Door Wreaths
Musc Food Truck Schedule
Bloxburg Bedroom Ideas That Will Make Your Kid's Jaw Drop
Ella And David Steve Strange
Of Course! havo/vwo bovenbouw
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Beacon Schneider La Porte
Showbiz Waxahachie Bowling Hours
My Vidant Chart
Skip The Games Buffalo
Guy Ritchie's The Covenant Showtimes Near Century 16 Eastport Plaza
Edible Arrangements Track
Luxiconic Nails
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5371

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.